sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Pikkukeittiö

Keittiö oli suunnitelmallisesti mukava haaste... Köökki kun on aika kapea. Onneksi huonekorkeutta on hieman normaalia enemmän, joten lisätilaa saatiin ylöspäin. Meillä onkin melko isot nuo ylimmäiset kaapit, usein kai laitetaan matalammat. Mutta halusimme saada kaiken tilan käyttöön, ja itse asiassa tykkään kokonaisuudesta ulkonäöllisestikin. Oman lisähaasteensa suunnitteluun toi jääkaapin paikka, koska ensimmäisessä kuvassa näkyvällä puolella oviaukon takia syvyyttä ei ole standardin mukaisesti 60 cm vaan 40 cm. Kuitenkin loppujen lopuksi tuntui järkevimmältä sijoittaa jääkaappi tuolle puolelle, eikä tuo nyt valmiina pahalta tuntunut, vaikka jääkaappi onkin syvempi kuin kaapistot. Tälle puolelle halusin ehdottomasti alas laatikoita, koska olin vanhempieni kotona todennut niiden käytännöllisyyden. Noissa onkin todella mukava säilyttää lautasia, kulhoja, kattiloita ja sen sellaisia :)


Kaapistojen ja laattojen valkoinen väri oli oikeastaan selvää alusta asti, samoin tummanruskeat tasot. Eniten päänvaivaa aiheutti kodinkoneiden väritys... Halusimme ehdottomasti teräksen värisen uunin ja mikron, mutta tiskikoneen ja jääkaapin kohdalla valkoinen tuntui paremmalta. Mietin kovasti, että tulisiko kokonaisuudesta sekava. Olen kuitenkin ollut valintoihin tyytyväinen, erityisesti tiskikoneen kohdalla. Tiskari kun näkyy olohuoneeseen ja sulautuu paremmin taustaansa valkoisen värin ansiosta. Teräksessä puolestaan olisivat näkyneet pienimmätkin sormenjäljet, jotka olisivat varmasti häirinneet silmääni sohvalla istuessa :D


Pohdimme kovasti alkuun myös liesituulettimen kohtaa... Olisi toisaalta ollut hienoa, ettei lieden päällä olisi kaappeja. Käytännöllisyys kuitenkin voitti tämän keittiön kohdalla. En kuitenkaan halunnut tyypillistä "maustekaappia" lieden päälle. Onneksi tähän kohtaan sai laitettua kaapin, jonka syvyys on 20 cm. Kaappiin mahtuu erittäin kätevästi kaikennäköistä pientä tavaraa! Joten hyvä näin. Mattoa ei muuten meidän keittiössä ole, koska totesin edellisessä asunnossa, etten kerta kaikkiaan pysty olemaan sotkematta sitä :D Lisäksi tykkään niin paljon tuosta lattiasta, etten sitä haluakaan peittää. Vielä kun saisin keittiöön vaihdettua kivemman lampun, niin olisin tyytyväinen :D



3 kommenttia:

  1. Tää on tosi harmoninen. Ja ei muuten haittaa yhtään toi jääkaappijuttu. Se tulee joka tapauksessa ylikaappien kans aina eri tasoon.

    VastaaPoista
  2. Niin ja ei tää mikään mini oo vaan ihan hyvänkokoinen! Meillä on vaan 50cm pitempi

    VastaaPoista
  3. Ai jaa, aikas hauskaa! En kyllä kaappitilaa toisaalta enempää kaipaa, mutta vähän kapealta toi välillä tuntuu. Mutta ehkä joskus sitten iiiiso keittiö, kun täytyyhän sitä haaveitakin olla! :)

    VastaaPoista