Viime viikkoina arkeni on huvittavasti ollut todellista kotihengettären elämää. Syynä se, että olen hengannut kaikki päivät kotona lukien tenttiin, jonka perjantaina sitten kävin suorittamassa. Mies on ollut poikkeuksellisen paljon työreissuilla, mistä johtuen myös kotityöt ovat aika pitkälti langenneet kontolleni (muuten en voi kyllä väittää, etteikö mies tekisi kotitöitä ihan yhtälailla). Päätin sitten yhtenä päivänä myös hieman leipoa, kun tässä näköjään nyt muutenkin ollaan hyvää matkaa harjoittelemassa kotiäidin roolia :D Vieläpä kun oli illalla tyttöjä tulossa kylään, niin ajattelin kokeilla Wilhelmiina-keksejä (gluteenittomia), joiden ohjeen sain kaveriltani. Ja hyviähän niistä tuli! Myös taikina oli vähän turhankin maistuvaa... Lisäksi pyöräytin miehelle gluteenittomat teeleivät, jotka ainakin tähän mennessä ovat hänen lemppareitaan.
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä jauhoseos, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää voivaahtoon ensin keltuainen ja sitten jauhot. Leivo taikinasta pellille 4 noin 40 cm pituista pötköä, jätä väleihin reilusti tilaa. Paista 175 c 15 min ruskeiksi. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen levyt noin 3 cm levyisiksi soiroiksi. Anna jäähtyä.
Hyvältä näyttää! :) Mun pitäisi varmaan kans alkaa herätellä leipomisharrastusta taas, kun syksy tulee marjoineen ja omppuineen.. Meillä se on helppoa, kun ei tarvitse miettiä ees gluteenia, mutta aina ei saa aikaiseksi siltikään!
VastaaPoistaJep on se välillä uskomattoman vaikea saada aloitettua :D Mutta ihana sitten kun on saanut aikaiseksi :)
VastaaPoistahei, heitäkkö mua tolla teeleipäohjeella joskus?
VastaaPoistatein toissapäivänä gluteenitonta valkosuklaalimerahka punaviinimarjapiirakkaa (kiva sanahirviö!) ... tuli ihan yllättävän jees :)
Ooooo kuulostaa mielenkiintoselta piiraalta!:) Laitan ne teeleivät samantien tähän niin en unohda:
VastaaPoistaSekoita keskenään:
2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl glut. jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
lisää:
0,5 dl öljyä
2 dl maitoa
Muotoile jauhotetuilla käsillä teeleipiä pellille. Paista 225 astetta 15 min.
Näistähän voi sitten muokata vaikka millasia versioita esim. aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla tai omena- tai porkkanaraasteella tai mitä ikinä :)