perjantai 22. lokakuuta 2010

Perjantaileivontaa

Innostuimme tänään leipomaan. Siitä onkin ehtinyt vierähtää pitkä aika, kun viimeksi ollaan yhdessä leivottu. Ja kun olo alkaa olla jo hieman valasmainen muutenkin, niin mitä pari sokeriherkkua siinä enää haittaa :D Leivoskelimme siis marjapiirakkaa ja mokkapaloja, gluteenittomana of course. Marjapiirakan ohjeen olen saanut kaverilta, ja se on ihanaa! Ohje on kyllä alunperin puolukkapiirakalle, mutta heitettiin nyt joukkoon myös mustikoita. Mokkapalojen ohjeella puolestaan tulee mielestäni mielettömän hyviä mokkiksia, taikina on ihanan pehmeää, eikä mistään arvaisi gluteenittomaksi...


Gluteeniton puolukkapiirakka


pohja:

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3-4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

päällinen:

4 dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kanamuna. Sekoita keskenään jauhoseos ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Sekoita keskenään päällisen aineet ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele päälle noin 2 dl hiukan jäisiä puolukoita. Paista piirakka 200 asteessa n. 25-30 min. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, ettei piirakasta tule kuiva. Piirakasta tulee maukkaampi, jos sen ottaa pois uunista niin että täyte vielä "heiluu".


Gluteenittomat mokkapalat


pohja:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
200g voita
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl (punaista) maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita joukkoon voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos taikinaan vuorotellen lämmitetyn maidon kanssa. Kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 15-20 minnuuttia.

Kuorrutus:

5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100g voita
2 rkl kahvia
5-6 rkl vettä

Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon sulatettu voi, kahvi ja vesi. Sekoita seos tasaiseksi, ja levitä kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Laktoosittoman version tästä saa käyttämällä laktoositonta voita ja pohjassa maidon sijaan 2 dl kuumennettua vettä.



Mokkapaloilla sitten herkuteltiin illalla kera ihanien ystävien! Marjapiirakan korkkaaminen jää odottamaan huomista päivää...


3 kommenttia:

  1. lisää non glut reseptei, jee!

    VastaaPoista
  2. Maailman paras piirakka. KIITOS :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin vaan veden ja kahvin tilalta luomumaitoa. :)

      Poista